Gazze'de şehit sayısı 57 bin 882'ye yükseldi

Siyonist rejimin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 57 bin 882'ye yükselirken, sadece son 24 saatte 59 Filistinli şehit oldu. Yardım beklerken hedef alınan sivillerin sayısı ise 805'e ulaştı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte siyonist rejimin saldırılarında 59 Filistinlinin şehit olduğunu, 208 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Şehitlerin 9'unun enkaz altından çıkarıldığı belirtildi.
Açıklamada, hâlâ çok sayıda cansız bedenin enkaz altında ve sokaklarda bulunduğu, ancak sivil savunma ve sağlık ekiplerinin ulaşmakta zorlandığı ifade edildi.
7 Ekim 2023'ten bu yana şehit sayısının 57 bin 882'ye, yaralı sayısının ise 138 bin 95'e ulaştığı bildirildi. 18 Mart 2025'ten bu yana yaşanan can kaybı ise 7 bin 311 şehit ve 26 bin 54 yaralı olarak kaydedildi.
Ayrıca, yardım beklerken işgalciler tarafından hedef alınan sivillerin sayısı da artmaya devam ediyor. Son 24 saatte 17 kişi yardım noktalarında şehit düşerken, 53 kişi yaralandı. Böylece "yardım peşindeki şehitlerin" sayısı 805'e, yaralı sayısı ise 5 bin 252'ye yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonistler, dün gece ve sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın birçok bölgesinde düzenledikleri baskınlarda 11 Filistinliyi esir aldı.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, içinde gıda, ilaç ve temel yaşam malzemeleri bulunan 6 binden fazla yardım tırının, yaklaşık 4 aydır sınırda bekletildiğini, bu yüzden hayat kurtarıcı malzemelerin son kullanma tarihinin geçmek üzere olduğunu ifade etti.
Siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı kuşatma 103. gününe girerken, açlık ve ilaç yetersizliği nedeniyle can kayıpları her geçen gün artıyor. Gazze'de son üç gün içinde onlarca kişinin, özellikle çocukların, gıda eksikliğinden şehit olduğu bildirildi.