Gazze'de şehit sayısı 56 bin 500'e ulaştı

Siyonist işgal rejimin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü katliamlarda, şehit edilenlerin sayısı son 24 saatte 88 artarak 56 bin 500’e çıktı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, siyonist rejimin devam eden saldırılarında meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin güncel bilgiler paylaşıldı.
Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu, son 24 saatte çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 88 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 365 kişinin ise yaralandığı bildirildi.
7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarda toplam can kaybının 56 bin 500’e, yaralı sayısının ise 133 bin 419’a ulaştığı kaydedildi.
Ayrıca, siyonist rejimin 18 Mart’ta ateşkesi bozmasının ardından düzenlediği saldırılarda 6 bin 175 kişinin yaşamını yitirdiği, 21 bin 378 kişinin de yaralandığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kassam Tugayları’nın üst düzey isimlerinden ve askeri lojistikten sorumlu komutanlardan Ebu Ömer es-Suri, Gazze’de şehit edildi.
Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, işgal ordusuna ait 4 zırhlı iş makinesini "Yasin 105" tanksavar füzeleriyle vurduklarını ve araçlarda yangın çıktığını duyurdu.
Gazze'de sadece dört aylıkken siyonist saldırıda evi başına yıkılan bebek Hani, ayağını kaybetti, vücudu şarapnel parçalarıyla delik deşik oldu. Annesi, hayatta kalması için acil tıbbi tahliye çağrısı yapıyor.