Eriha'da siyonist rejim kurşunuyla yaralanan genç şehit oldu

Nazareth'ten 25 yaşındaki Abdullah Atiyat, dün akşam Eriha'da siyonist rejim askerlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç, bu sabah şehit oldu.
Eriha'da dün akşam siyonist rejimin gerçekleştirdiği silahlı baskın, bir gencin hayatına mal oldu. 25 yaşındaki Abdullah Muhammed Atiyat, işgalci askerlerin açtığı ateşle vücudunun üst kısmından ağır yaralandı.
Olay, şehrin merkezinde yer alan Kaser el-Hişam Caddesi'nde, siyonist rejim askerlerinin çok sayıda mahalleye baskın düzenlediği sırada yaşandı.
Ağır yaralı olarak Eriha Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Atiyat, gece saatlerinde sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Kudüs'teki Hadassa Ein Kerem Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen bu sabah şehit oldu.
Abdullah Atiyat'ın, 1948 sınırları içindeki Nazareth kentinde yaşadığı ve Eriha'ya kısa süreli bir tatil için geldiği öğrenildi.
Görgü tanıkları, işgalcilerin dün akşam Ariha'nın farklı bölgelerinde rastgele ateş açtığını belirtti.
Abdullah Atiyat'ın cenazesi, ailesine teslim edilmek üzere işlemlerin ardından Nazareth'e götürülecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırım savaşında, özellikle hedef alınan 250'ye yakın gazeteci şehit edildi. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında toplam şehit sayısı 61 bin 599'a yükselirken, yaralı sayısı 154 bin 88 oldu.
Siyonist rejim, Gazze'de devam eden saldırılar sırasında alıkonulan 10 Filistinli esiri serbest bıraktı. Serbest kalan esirler, hastaneye kaldırıldı.
Gazze Hükümeti, işgalci rejimin abluka ve sistematik açlık politikalarını, Cenevre Sözleşmeleri ve uluslararası insan hakları hukukunun açık ihlali olarak nitelendirdi. Resmi raporlar, Gazze’de açlık ve kötü beslenmenin ileri seviyelere ulaştığını belgeledi.