Elazığ’dan HAMAS’ın küresel eylem çağrısına destek

HAMAS’ın küresel eylem çağrısı üzerine Elazığ’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar Gazze’ye yönelik siyonist rejimin saldırılarını protesto etti.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından, Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü dolayısıyla Ubeyd Abdullah Kaya kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
Kaya, Mavi Marmara’nın sadece bir yardım gemisi değil, ümmetin ortak vicdanının denizlere açılmış hali olduğunu ifade etti.
Protesto etkinliğinde Elazığ Aksa Platformu adına açıklamayı, Elazığ Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Erkan Yaman yaptı.
Yaman, konuşmasında Gazze’nin artık bir açık hava mezarlığına döndüğünü, orada yaşananların bir savaş değil, sistemli bir soykırım olduğunu dile getirerek, “Gazze sadece bir şehir değildir; Gazze insanlık vicdanının sınandığı yerdir” diyerek, yaşananlara karşı gösterilen kayıtsızlığa dikkat çekti.
Konuşmasında, ümmetin sessizliğini eleştiren Yaman, İslam ülkelerindeki duyarsızlığa dikkat çekerek, "Kâfir kâfirliğini yapıyor, bunu anlıyoruz. Ama asıl acı olan ümmetin başkentlerinde saraylarında oturanların sessizliğidir." diyerek, İslam dünyasının yöneticilerine çağrıda bulundu.
Yaman, “Bu bir feryattır, bu bir haykırıştır, bu insanlığımızın henüz ölmediğinin ilanıdır,” sözleriyle konuşmasını sürdürürken, dünyanın suskunluğunu da eleştirdi.
BM, Avrupa ve Amerika’nın yaşananları izlemekle yetindiğini söyleyen Yaman, bu sessizliğin suç ortaklığı anlamına geldiğini ifade etti.
Katılımcılar arasında Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Ersin Yılmaz ve HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer de yer aldı. Her iki isim de Filistin halkının yanında olduklarını belirterek, bu tür buluşmaların önemine dikkat çekti.
Program, vaiz Sebahaddin Demirelli tarafından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 127. gününde de sürdürdü. Nur Şems Kampı ise 114 gündür kesintisiz olarak kuşatma ve saldırı altında tutuluyor.
Siyonist işgalin Gazze'deki sağlık sistemine yönelik saldırıları, kronik hastaları ölümle baş başa bırakıyor. Böbrek yetmezliği hastalarının yüzde 41'i savaş nedeniyle hayatını kaybetti.
Siyonist işgalciler, Gazze'nin orta kesiminde bulunan ez-Zevayide bölgesinde Bureyc Belediyesine ait bir aracı hedef aldı. Saldırıda üç belediye çalışanı şehit oldu. Bugünkü saldırılarda şehit sayısı 8'e yükseldi.
Refah kentinde, sözde "yardım" dağıtım merkezine yaklaşan sivillere saldıran işgalciler, 3 Filistinliyi şehit etti, en az 35 kişiyi de yaraladı.