Gazze'de böbrek yetmezliği krizi: Hastaların yüzde 41'i şehit oldu

Siyonist işgalin Gazze'deki sağlık sistemine yönelik saldırıları, kronik hastaları ölümle baş başa bırakıyor. Böbrek yetmezliği hastalarının yüzde 41'i savaş nedeniyle hayatını kaybetti.
Gazze'deki sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, siyonist rejimin sekiz aydır aralıksız sürdürdüğü saldırılar sonucu, bölgede tedaviye erişemeyen böbrek yetmezliği hastalarının yüzde 41'i şehit oldu.
Hastalar, savaş nedeniyle hem hayati ilaçlara hem de düzenli diyaliz seanslarına ulaşamaz hale geldi. Özellikle kuzeydeki sağlık tesislerinin hedef alınması, durumu daha da ağırlaştırdı.
İşgal ordusunun, Gazze'nin kuzeyinde bulunan ve yüzlerce böbrek hastasına hizmet veren Nura el-Kaabi Diyaliz Merkezi'ni tamamen yıktığı bildirildi. Bu merkez, bölgedeki tek özel tedavi noktasıydı.
Sağlık yetkilileri, bu yıkımın Gazze'deki kronik hastalar açısından "felaket boyutunda" sonuçlara yol açtığını vurguladı. Şu an hâlâ yaşayan yüzlerce hasta için yeterli cihaz ve ilaç kalmadı.
Uzmanlar, kuzeydeki tüm hastanelerin kasıtlı şekilde işlevsiz hâle getirilmesini, sivil halkı göçe zorlamaya ve bölgeyi tamamen boşaltmaya yönelik sistematik bir politika olarak nitelendiriyor.
Saldırılar yalnızca altyapıyı değil, hayatın kendisini hedef alıyor. Gazze'de ölüm artık tedavi edilemeyen bir hastalık hâline geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, Gazze'de yardım almak için toplanan sivillerin üzerine bomba yağdırdı. Son 24 saatte çoğu kadın ve çocuk 58 Filistinli şehit oldu. İşgal ordusu, yardım noktalarını da "çatışma bölgesi" ilan ederek sivillere girişi yasakladı.
Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde yaşanan şiddetli çatışmalarda en az bir siyonist asker öldü, 3'ü ise yaralandı.
Mavi Marmara Gazisi Gaziantepli Yusuf Çoban Gazze'deki kardeşlerine yardımcı olabilmek için iş yerinin üç günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak.
Filistin Mücahit Hareketi, Refah'ın batısındaki El-Mavasi bölgesinde yardım almak için bekleyen aç ve abluka altındaki Filistinlilere yönelik siyonist katliamı sert bir dille kınadı.