Elazığ’da Gazze için binler tek yürek oldu
Elazığ El Aksa Platformu öncülüğünde, işgal rejiminin Gazze’de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılara dikkat çekmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi.
İzzetpaşa Camii’nde kılınan akşam namazının ardından başlayan yürüyüş, yoğun bir katılımla Gazi Caddesi üzerinden Ahmet Aytar Meydanı’na kadar sürdü.
Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan, dillerinde tekbirler ve direniş sloganları olan Elazığlılar, zulme karşı seslerini yükseltti.
Katılımcılar “Kahrolsun israil”, “Gazze’ye selam, direnişe devam”, “Bir ümmet, bir direniş” gibi sloganlarla işgal rejiminin sivil halkı hedef alan saldırılarını lanetledi.
Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Elazığ halkı, Gazze için tek yürek oldu.
Program, Elazığ Merkez İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yahya Sertkaya'nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Ardından El Aksa Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Bakşi bir selamlama konuşmasının ardından program, ezgi ve ilahilerle devam etti.
Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Polat yaptığı konuşmada, “Gazze’de yaşananlar sadece bir savaş değil, bir insanlık dramıdır. Masum çocukların, kadınların katledildiği, hastanelerin ve okulların hedef alındığı bir vahşet yaşanıyor. Bu zulme karşı artık söz değil, fiili duruş sergilemenin zamanı. Boykot, bilinçlenme ve birlik bizim en güçlü silahımızdır.” ifadelerini kullandı.
Program, meydanda kılınan yatsı namazı ve edilen dualarla son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Kudüs'ün kuzeybatısındaki Katane beldesinde Filistinli Huşiye ailesine ait iki evi yerle bir etti. Yıkımda aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi evsiz kaldı.
Filistinli yetkililer, siyonist rejimin ve yerleşimci çetelerin bu yılki zeytin hasadı boyunca 340 saldırı düzenlediğini açıkladı. Ramallah, Nablus ve El Halil bölgeleri saldırıların merkezi oldu.
Filistin Çevre Kalitesi Kurumu, siyonist rejimin çevreyi savaş silahı olarak kullandığını belirterek, Gazze'deki yıkımın 60 milyon ton enkaz bıraktığını ve etkilerinin on yıllarca süreceğini açıkladı.
Necef çölündeki Sde Teiman hapishanesinden kurtulan iki Filistinli, siyonist rejimin işkence merkezinde yaşanan insanlık dışı suçları anlattı. Esirler, köpek saldırıları, tecavüz, kör etme ve ölümle tehdit gibi vahşetlere maruz bırakıldıklarını aktardı.