Cenin'e yönelik saldırılar 98 gündür aralıksız sürüyor

Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın Cenin kentine yönelik saldırılarını 98. gününde de sürdürüyor. Bugün gerçekleştirilen ev yıkımları, yangınlar ve bazı evlerin askeri üsse dönüştürülmesiyle saldırılar şiddetini artırdı.
Cenin Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Beşir Matan, "Vefa" ajansına yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin bugün 20 aileyi zorla evlerinden çıkardığını, bu evlerin askeri üs olarak kullanıldığını belirtti. Ayrıca, işgalcilerin şehirdeki birçok sokak ve mahalleye girerek, halkı korkutmak için rastgele evlere baskın yapıp arama gerçekleştirdiği ifade edildi.
Matan, işgalci güçlerin mülteci kampında da yıkım işlemlerine devam ettiğini, 600 evin tamamen tahrip olduğunu, kalan evlerin ise ağır şekilde zarar gördüğünü ve artık yaşanabilir olmadığını söyledi. Ayrıca, kampın dört ayrı metal bariyer ve toprak setlerle çevrildiğini, bu bölgenin artık askeri bir "kapalı alan" haline getirildiğini ve halkın bu bölgeye yaklaşmasının yasaklandığını aktardı.
Bugüne kadar Cenin ve mülteci kampından 22 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilirken, zorla boşaltılan ev sayısının 380'e ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, Cenin şehri ve mülteci kampındaki birçok bölgede, özellikle Cenin'in en yoğun yerleşim yerlerinden biri olan Zahrat Mahallesi ile Şehit Şirin Ebu Akile Caddesi'nin ve Burqin Vadisi'nin tamamı boşaltıldı.
Cenin ve mülteci kampına yönelik işgalin başladığı günden bu yana 39 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı ve onlarca kişi esir alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde Hanedan ve Şamiye ailelerinin evlerini hedef alan siyonist hava saldırılarında üçü aynı aileden olmak üzere dört Filistinli şehit oldu. Katliamda bir bebek de hayatını kaybetti.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Refah'ta dün gerçekleştirdiği operasyonlarda işgal ordusuna ait iki birliği hedef alarak 19 askeri ölü ve yaralı duruma getirdiğini duyurdu.
OCHA, Batı Şeria'da son üç haftada Yahudi çetelerin 13 kez Filistinlilere saldırdığını, 4 Filistinlinin yaralandığını, iki ailenin zorla göç ettirildiğini ve 5 çocuğun kaçırıldığını duyurdu.
Siyonist rejimin cezaevlerinde yıllarca sistematik tıbbi ihmale maruz kalan Filistinli eski esir Mu'tasım Raddad, Kahire’de şehit oldu. Raddad, cezaevindeyken "Biz burada her gün ölüyoruz" diyerek aslında kendi şehadetini önceden haber vermişti.