Batı Şeria ilhak ediliyor: Tasarısı bugün Knesset'te oylanacak

İşgal altındaki Batı Şeria'nın resmen siyonist rejime bağlanmasını öngören yasa tasarısı bugün Knesset'te oylanacak. Tasarı, bölgeye "israil egemenliği" dayatmayı hedefliyor.
Siyonist rejim meclisi Knesset, bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın ilhakını öngören yasa tasarısını oylayacak. "israil egemenliğinin" bölgeye uygulanmasını hedefleyen bu adım, uluslararası hukuk açısından büyük tepki toplamış durumda.
İşgal basınından "Kan" radyosuna göre, aşırı sağcı Noam Partisi lideri Avi Maoz, söz konusu tasarıyı genel kurulda oylamaya sunacak. Tasarının bugün reddedilmesi halinde, altı ay boyunca yeniden gündeme getirilemeyeceği belirtiliyor.
Knesset, geçtiğimiz temmuz ayında da Batı Şeria'da "israil egemenliğinin" ilan edilmesi yönünde bir bildiriyi 71 milletvekilinin oyuyla kabul etmişti. Bu karar o dönemde uluslararası toplumdan sert tepki görmüş, adımın uluslararası hukukun açık ihlali ve iki devletli çözümü baltalayan bir provokasyon olduğu vurgulanmıştı.
Bugünkü oylama, siyonist rejim içindeki aşırı sağcı çevrelerin işgali kalıcı hale getirme planının yeni bir adımı olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekmek ve mazlumlara destek olmak amacıyla Gazze yararına kermes düzenlendi.
EuroMed İnsan Hakları Gözlemevi, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü soykırımın ateşkes sonrasında dahi sürdüğünü belirterek, 270 binden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü, yaralandığını veya esir alındığını açıkladı. Rapora göre, her 8 Gazzeliden biri doğrudan soykırımın kurbanı oldu.
Necef Çölü’ndeki işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirler, ağır soğuk, kötü beslenme ve sistematik tıbbi ihmal altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. İnsan hakları örgütleri acil müdahale çağrısı yaptı.
Gazze'de soykırım savaşının başlamasından bu yana yaklaşık 6 bin Filistinlinin kayıp olduğu bildirildi. Siyonist rejimden teslim alınan şehit cenazelerinde ise ağır işkence ve infaz izleri tespit edildi.