UİB, kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2025 Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı. Kasım ayı ihracatı, 3 milyar 948 milyon 313 bin dolar olarak gerçekleşti.
UİB’in 2025 Kasım ayı ihracat rakamları açıklandı. Kasım ayındaki ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,6 oranında artarak 3 milyar 948 milyon 313 bin dolar olan UİB’in, yılın 11 aylık ihracat tutarı da yüzde 12,8’lik artışla 39 milyar 458 milyon 185 bin dolar olarak gerçekleşti.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB) Kasım ayında ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında artarak 3 milyar 382 milyon 727 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 11 aylık dönemindeki ihracat toplamı da yüzde 14,6’lık artışla 33 milyar 470 milyon 317 bin dolara ulaştı.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), Kasım ayında 99 milyon 205 bin dolar ihracata imza attı. UTİB'in ocak-kasım dönemi ihracatı ise, 1 milyar 117 milyon 183 bin dolar olarak gerçekleşti.
Kasım ayı ihracatı 59 milyon 736 bin dolar olan Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (UHKİB), 11 aylık ihracatı toplamı ise 795 milyon 129 bin dolar seviyelerinde gerçekleşti.
Kasım ayında 21 milyon 713 bin dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (UMSMİB), bu yılın 11 aylık dönemindeki ihracatı ise 268 milyon 845 bin dolar düzeyinde gerçekleşti.
Kasım ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 20’lik artışla 14 milyon 431 bin dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), 11 aylık dönemde toplam 173 milyon 926 bin dolarlık dış satışa imza attı.
Rakamları değerlendiren UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, “Uludağ İhracatçı Birlikleri olarak değerli üyelerimizin de gayretli çalışmalarıyla Kasım ayında da ülkemizin ihracatı ve ekonomisine katkı sunmaya devam ettik. Artık sonuna doğru yaklaştığımız 2025 yılını da ihracat rekorlarımızla tamamlamak istiyoruz” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Genel Kurul'dan geçen düzenleme; emlak vergisinde artış sınırı, tapuda düşük bedel beyanına ağır ceza, araç satışlarında yeni noter harcı ve bireysel emeklilik ile sosyal güvenlikte önemli değişiklikler içeriyor. Birçok madde 2026'da yürürlüğe girecek.
Para Politikası Kurulu, 11 Aralık Perşembe günü toplanarak yılın son politika faizi kararını açıklayacak. Başkan Fatih Karahan, enflasyonla mücadelede sıkı para politikasının kararlılıkla sürdürüleceğini vurguluyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, toplam 1 milyar 137 milyon 858 bin liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını duyurdu.