Türkiye, Katar'ın bazı ürünlerine sıfır gümrük uygulayacak

Türkiye, Katar'dan gelen bazı mallara uygulanan gümrük vergilerini kaldıracak.
Resmi Gazete'de yayımlanan revize ticaret yönetmeliğine göre, Türkiye, Katar'dan ithal edilen temel ürünlerde 1 Ağustos'tan itibaren gümrük vergilerinden muafiyet uygulayacak.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, etkilenen ürünler arasında hurma, keten, tütün, pomza taşı, mineral yağlar, inorganik kimyasallar ve gaz halindeki hidrokarbonlar yer alıyor.
Daha önce Katar ithalatına uygulanan gümrük vergileri yüzde 5 ile 100 arasında değişiyordu.
Yeni politika, Şubat ayında İstanbul'da düzenlenen ortak ekonomik komite toplantısının ardından geldi. Toplantıda iki ülkenin maliye bakanları, ticaret engellerini azaltma ve her iki ülkede ve daha geniş bölgede işletmeler için daha elverişli bir ortam yaratma konusunda anlaşmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarımın ekonomik kalkınma ve gıda güvenliği açısından önemli olduğunu belirten Ağrı Valisi Mustafa Koç, çiftçilere verilen desteklerin tarımsal üretimi sürdürülebilir kılma noktasında etkili olduğunu ifade etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, 25 Temmuz haftasında bir önceki haftaya kıyasla 3 milyar 279 milyon dolar artarak 171 milyar 848 milyon dolara yükseldi.
İktisatçı İbrahim Özçelik, faizin toplumda adaleti bozmakla beraber haksız kazanç sağlamaya neden olduğunu belirterek, faize bulaşmadan çalışmanın elbette mümkün olacağını belirtti.
Akçadağ'da DAP destekli proje kapsamında çiftçilere üretim gücü artıracak makine desteği sağlandı.