Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık ve aylık bazda arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın nisan ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı.
Buna göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 52,20 arttı, aylık yüzde 1,72 arttı.
Tarım-GFE'de (2020=100), 2024 yılı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,72 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,20 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 39,08 artış gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,70 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,87 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 49,13 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 73,70 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 143,26 ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 7,73 ile bina bakım masrafları oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 330 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 19 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 8 Temmuz sabahında 40 TL civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 47,00 seviyesinde el değiştiriyor.
Yıllardır "Türkiye'nin en ekonomik şehirlerinden biri" olarak anılan Bursa, yapılan son zamlarla bu unvanını kaybetti. Bursa’da toplu taşımaya yapılan yeni zamla birlikte tam bilet 35 TL’ye yükseldi. Bu artışla Bursa, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropolleri geride bırakarak Türkiye’nin en pahalı ulaşımına sahip kenti haline geldi.
İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasına göre, Gaziantep ilk 3'te yer aldı.