Sanayi üretimi temmuzda düştü, yıllık bazda artış kaydetti

TÜİK verilerine göre, temmuz ayında sanayi üretim endeksi aylık bazda yüzde 1,8 azalırken, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 5 artış gösterdi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, 2025 yılı temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 yükseldi. Ancak mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış veriler, bir önceki aya göre yüzde 1,8’lik düşüşe işaret etti.
Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, temmuz ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yıllık bazda yüzde 0,5 gerilerken, imalat sanayi endeksi yüzde 5,5, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,8 arttı.
Aylık bazda ise madencilik ve taş ocakçılığı yüzde 1,5, imalat sanayi yüzde 2,3 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı yüzde 4,5 artış kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ocak-ağustos döneminde 174 bin 914 ton fındık ihraç eden Türkiye, 1 milyar 466 milyon 478 bin dolar gelir elde etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yerli kömüre yönelik teşvik paketi açıklamasına, TOBB Türkiye Madencilik Meclisi’nden destek geldi.
Batman Ziraat Odası Genel Sekreteri Ebubekir Doğan, 2025-2026 tarımsal üretim sezonunda çiftçilerin ÇKS başvurularını yaparken ürün desenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.