MÜSİAD Batman Şube Başkanı Özdemir: Tekstilde kalifiye eleman sorunu yaşanıyor

Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini belirten MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, sektördeki en önemli sorunlardan birinin de kalifiye eleman problemi olduğunu söyledi.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi, MÜSİAD Genel Merkez Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat’ın katılımıyla tekstil sektör kurulu toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, tekstil sektörünü tüm yönleriyle ele aldıklarını söyledi.
Gizli ambargolar, lojistik sorunlar, maliyet artışı, tedarik sorunları ve ham madde eksikliği gibi konular nedeniyle tekstil sektörünün olumsuz etkilendiğini ifade eden Özdemir, "Bununla birlikte sektörün en önemli sorunlarından biri de kalifiye eleman problemidir. Emeği yoğun olan tekstil sektöründe talep daralmasına rağmen personel arayışı had safhaya ulaştı. Bu konuda personel eğitimi ile ilgili projelere ihtiyaç var her geçen gün artan inovasyon ve teknolojiye rağmen sektör kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Bu problem tekstil sektörünün geleceği açısından büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Kalifiyeli personeller yetiştirmek için tekstil sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çalışmalı tekstlin her branşında eğitim kursları ve projeleri geliştirilmelidir." dedi.
Konuşmasının devamında Özdemir, "Batman tekstilinin bölgemizde daha fazla gelişmesi, tekstilde yatırımın, üretimin, ihracatın ve istihdamın artması için birlikte çalışacağız. Özellikle Batman’a ait tekstil markasının oluşması için çabalıyoruz. Tekstil markasının oluşması için yapılan her proje ve çalışmalarında destekçisiyiz. Sektör fark etmeksizin her zaman ve her yerde Batman'ımız ve bölgemizin gelişmesi için yapılan, yapılacak tüm çalışmaları destekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzmanlara göre ons altın 3000 dolar altına inmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerekiyor.
Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Güveloğlu, Türkiye'deki iş kazalarının temelinde yasal boşluklardan ziyade iş güvenliği kültürünün eksikliği olduğunu vurguladı. "İş sağlığı, bir yasanın değil, bir toplumun yaşam anlayışının ürünüdür" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2024 yılına ait verilerine göre, Batman mercimek üretiminde önemli bir başarıya imza attı.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 325 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 866 TL'den satılıyor.