Gıda fuarına katılan firma temsilcileri: Fuarlar kültürel kaynaşmayı da sağlıyor

Orta Doğu'nun en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı olma özelliği taşıyan MFF Orta Doğu Gıda Fuarı'na katılan firma temsilcileri fuarların ülke ekonomisine katkı sunduğunu ifade etti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde; Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Nobel Expo Fuarcılık iş birliğinde, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Gaziantep Ticaret Borsası’nın (GTB) destekleriyle düzenlenen "MFF Orta Doğu Gıda Fuarı" üç gün sürecek.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalara önemli fırsatlar sunan MFF Orta Doğu Gıda Fuarı, Gaziantep'in gıda ve gıda teknolojilerindeki stratejik konumunu pekiştirerek, şehrin ekonomik dinamizmine de önemli katkılar sağlayacak.
Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden fuara katılan firma temsilcileri fuarların hem ekonomik hem de kültürel gelişime katkı sunduğunu ifade etti.
"Fuarların kente katkısı var"
Gaziantep'ten yöresel ürünlerle fuara katılan Fatih Özsefil, "Gıda fuarı çok güzel ilerliyor. Bugün kalabalıktı fuar. Yurt dışından ve şehir dışından fuara katılanlar var. Bize de katkısı var, Gaziantep'e de katkısı var bundan memnunuz. Yöresel ürünleri tanımak güzel oluyor Gaziantep için. Büyük firmaların katılması beraberin de katılımı arttırıyor. İngiltere, Londra, Roma'dan gelenler var. Buraya gelen firmalar hem Gaziantep'i görmüş oluyorlar hem tanımış oluyorlar." dedi.
"Kültürel etkileşim yaşanıyor"
Fuarların kente katkısından bahseden Abdulkadir Görgül, "Fuarların büyük ölçekte hem şehre katkısı oluyor hem de Türkiye genelinde bir katkısı oluyor. Türkiye geneli herkes kendi ürününü sergiliyor. Bu şekilde şehre katkısı oluyor fuarların. Hem maddi hem de kültürel katkısı oluyor. Biz de yurt dışından gelen misafirlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu fuarların devamı isteniliyor. Fuarlar he şehre katkı sunuyor hem de farklı insanların kültürlerini öğrenmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Firmalar bir birine katkı sunuyor
Fuara Van'dan katıldığını dile getiren Ozan Emre İçler, "Fuarların firmalara çok katkısı var. Çünkü ihracat ve ithalat oluyor. İnsanlar bir birini tanıyor. İllere katkısı çok büyük insanları buralara davet ediyoruz. Diğer insanlarla tanışıyoruz. Çok güzel bir şeydir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa İş Sağlığı ve Güvenliği Derneği Başkanı Mustafa Güveloğlu, Türkiye'deki iş kazalarının temelinde yasal boşluklardan ziyade iş güvenliği kültürünün eksikliği olduğunu vurguladı. "İş sağlığı, bir yasanın değil, bir toplumun yaşam anlayışının ürünüdür" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2024 yılına ait verilerine göre, Batman mercimek üretiminde önemli bir başarıya imza attı.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 325 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 866 TL'den satılıyor.
TMO, üreticilerin depolama ihtiyacını karşılamak için buğday ve arpa ürünlerini 12 Mayıs'tan itibaren teslim almaya başlayacak.