Ekim ayında 921 bin ton inek sütü toplandı
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,4, Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 arttı.
Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 7,2, ayran üretimi yüzde 15,5, yoğurt üretimi yüzde 8,7 arttı.
Aynı dönemde içme sütü üretimi yüzde 6,4, tereyağı üretimi yüzde 30,9 arttı.
Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 6,3, ayran üretimi yüzde 13,2, yoğurt üretimi yüzde 7,3, içme sütü üretimi yüzde 4,2, tereyağı üretimi yüzde 13,5 arttı.
Bir önceki ay 903 bin 749 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Ekim ayında yüzde 1,9 oranında artarak 921 bin 187 ton oldu.
Bir önceki ay 135 bin 343 ton olan içme sütü üretimi Ekim ayında yüzde 7,1 oranında artarak 145 bin 7 ton olarak gerçekleşti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sanayi Üretim Endeksi Aralık 2025 verilerine göre sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,1 azaldı., aylık bazda ise yüzde 1,2 artış kaydetti.
Hayvansal Üretim İstatistikleri 2025 verilerine göre büyükbaş hayvan sayısı 17 milyon 709 bin başa, küçükbaş hayvan sayısı ise 57 milyon 874 bin başa yükseldi.
Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Vedat Turgut, 2026 vizyonu kapsamında Avrupa’daki yapılanmayı güçlendirmek amacıyla başlattığı yurt dışı temaslarının ilk durağında Slovenya’daki üretim tesislerini ziyaret etti.
Dolar/TL, 10 Şubat sabahında 43,60 TL civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 51,90 seviyesinde el değiştiriyor.