Çin ve Suudi Arabistan'dan para takası anlaşması

Çin ve Suudi Arabistan ikili ticarette yerel para birimlerinin kullanımı için döviz takası anlaşması imzaladı.
Çin ve Suudi Arabistan, karşılıklı ticarette yerel para birimlerinin kullanımı için döviz takası anlaşması imzaladı.
Çin ve Suudi Arabistan'ın merkez bankalarından yapılan açıklamaya göre, üç yıllık anlaşma kapsamında 50 milyar yuan (yaklaşık 6,97 milyar dolar) riyal karşılığı takas edilebilecek.
Anlaşmanın karşılıklı uzlaşmayla uzatma opsiyonu bulunuyor.
Çin ve Suudi Arabistan, özellikle doların hakim olduğu petrol ticaretinde yerel para birimlerini kullanma imkanına sahip olacak.
Çin, dünyanın en büyük enerji ithalatçısı konumunda bulunuyor. Pekin 2022'de Suudi Arabistan'dan 65 milyar dolar değerinde ham petrol satın almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri merakla bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştiriyor. Peki, işçi ve işverenler asgari ücret artışı hakkında ne düşünüyor?
Dolar bugüne sakin seyirde 28,92 TL'den başladı. Euro ise 31,17 TL'den başladı.
İl düzeyinde cari fiyatlarla Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) hesaplamalarına göre; 2022 yılında İstanbul 4 trilyon 564 milyar 280 milyon TL ile en yüksek GSYH'ye ulaştı ve toplam GSYH'den yüzde 30,4 pay aldı.
Dolar 28,93 TL'den işlem görüyor. Euro/TL ise 31,13 TL'de yer alıyor.