Batman'da Ramazan ayı öncesi ekmek fiyatı zamlandı!
 
                         
                        Batman'da 11 lira olan 400 gram pide ekmek fiyatı 13 liraya yükseldi. Ekmeğe yaptıkları zammın gerekçesini anlatan fırıncılar, maliyetlerdeki artış nedeniyle ekmeğin fiyatını artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Batman'da artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmek fiyatını artıran fırıncı esnafı, yaklaşan Ramazan ayı öncesi 400 gram pide ekmek fiyatını 13 liraya çıkardı.
Ekmeğe yaptıkları zammın gerekçesini İLKHA muhabirine anlatan fırıncı esnafı, maliyetlerdeki artış nedeniyle ekmeğin fiyatını artırmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Ali Okay
"Mecbur kaldık"
Yeni ekmek fiyatını ise henüz uygulamaya almadıklarını belirten fırıncı Ali Okay, "Ekmeğin fiyatı artan maliyetlerden dolayıdır. Bunların başında odun, un, işçilik ve kira artışları gelmektedir. Bunlardan dolayı 11 liraya sattığımız 400 gram ekmeğin fiyatı 13 liraya çıkartılarak 2 liralık bir artış yapıldı. Zam kararı yeni alındığı için daha uygulamaya koymadım ama yarın ya da öbür gün yeni ekmek fiyatını uygulamaya alacağız. Bizlerde ekmek fiyatlarının artmasını istemiyoruz ama maliyetler kurtarmayınca mecbur kaldık." dedi.

Muhammed Okay
"Zarar ediyorduk"
Kendilerinin de zamma karşı olduklarını ifade eden bir diğer fırıncı esnafı Muhammed Okay, "Kira, un, odun, işçilik ve benzeri giderlerimiz arttığı için ekmek fiyatlarını etkiledi. Şu anda 400 gram ekmeğin fiyatı 11 liradan 13 liraya çıkarak 2 lira zam yapıldı. Artan maliyetlerden dolayı zarar ediyorduk. Biz ekmek fiyatının daha da ucuz olmasını isteriz. Un ve kira fiyatları düşerse ekmek de düşerdi ama ne yazık ki artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatını artırmak zorunda kaldık. Vatandaşlar da ekmeğe yapılan zamma tepki göstermiyorlar." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), öncülüğünde Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 2025 yılı istihsali ürünlerin satışına yönelik buğday ve mercimek ihaleleri, GTB Hububat-Bakliyat Satış Salonunda açık artırma usulüyle gerçekleştirildi.
TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, enflasyon düşüş hızında yavaşlama yaşandığını açıkladı. Gıda fiyatlarındaki olumsuz seyrin sürdüğünü belirten Merkez Bankası, sıkı para politikasının devam edeceğini vurguladı.
Kurak geçen 2025 yılında çiftçiler tarlalarından mahsul alamadı. Ekim ayının sonlarına gelinmesine rağmen birçok çiftçinin tarlaları boş kaldı. Çiftçiler, arazilerin boş kalmaması için devletten destek beklediklerini ifade ettiler.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede Malatya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, birinci sınıf tarımsal amaçlı örgüt ilan edildi. Başkan Ergül Günaydın, bu başarının üreticilere ek destekler ve yeni projeler getireceğini söyledi.