Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması

Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden KDV oranlarını istismar eden firmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Şimşek, "KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığımız, Gelir İdaresi Başkanlığımız ve Risk Analizi Genel Müdürlüğümüzün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı." dedi.
"Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak." ifadesini vurgulayan Şimşek, "Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz." diye ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 18 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 110 TL'den satılıyor.
Dolar/TL, 25 Mart sabahında 38,00 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 41,00 seviyesinde el değiştiriyor.
Sofralık yumurta ihracatında uygulanan fon kesintisi, kilogram başına 0,5 dolardan 1,5 dolara çıkarıldı. Yeni düzenleme, sürdürülebilir gıda arzı ve iç piyasa fiyat istikrarını sağlamayı amaçlıyor.
HAKSİAD Diyarbakır İl Başkanı Cengiz Aydın, bayram alışverişlerinde "ayakkabıdan elbiseye, şekerden gıdaya kadar evimize aldığımız bütün eşyalarımızda boykot ürünlerinden el çekip Gazze direnişine maddi ve manevi destek olmalıyız." dedi.