Bakan Şimşek: Enflasyon 44 ayın en düşük seviyesine geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini sosyal medya hesabından değerlendirdi. Şimşek, enflasyonun son 44 ayın en düşük düzeyine indiğini belirtti.
Bakan Şimşek, "Aylık enflasyon temmuzda geçici ve dönemsel etkilerle yüzde 2,06 gerçekleşirken yıllık enflasyon son 12 ayda 28,3 puan düşüşle yüzde 33,5’e geriledi. Yıllık gıda enflasyonu yüzde 28, temel mal enflasyonu yüzde 20,7 oldu. Hizmet enflasyonu üç yılı aşkın sürenin ardından ilk kez yüzde 50’nin altına indi." ifadelerini kullandı.
Dezenflasyon sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini vurgulayan Bakan, yıl sonunda enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın tahmin aralığında olmasını beklediklerini söyledi.
Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:
"Enflasyondaki düşüş, öngörülebilirliği artırarak yurtiçi finansal koşulların ve yatırım ortamının daha da iyileşmesine katkı sağlayacaktır. Temel önceliğimiz olan kalıcı fiyat istikrarını sağlamak için programımızı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
2025 Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı. Temmuz ayındaki ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,55 oranında artarak 4 milyar dolar olan Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin yılın 7 aylık ihracat tutarı da yüzde 14’lük artışla 24 milyar 777 milyon 424 bin dolar olarak gerçekleşti.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, kaçakçılıkla mücadeleye yönelik yürütülen fiziki ve teknik takip sonucu bir iş yerindeki cep telefonları ve çeşitli elektronik cihaza el konuldu.
Yaz aylarında Güneydoğu Anadolu'yu etkisi altına alan kavurucu sıcaklar, Batman'daki tatlıcı esnafını olumsuz etkiledi. Tatlı ustası Veysel Sirek, satışların yüzde 80 oranında düştüğünü belirterek, çoğu esnafın kepenk kapattığını söyledi.