2024-TUS ile 2024-STS Tıp Doktorluğu sınavı hafta sonu yapılacak

ÖSYM Başkanlığınca, 2024-TUS ile 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. dönem sınavları pazar günü gerçekleştirilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-TUS) ile Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Tıp Doktorluğu) 2. dönem sınavları 18 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek.
2024-TUS 2. dönem 14 ilde, 2024-STS Tıp Doktorluğu 2. dönem ise sadece Ankara'da uygulanacak.
İki oturum şeklinde yapılacak sınavların ilk testleri saat 10.15'te, ikinci testleri ise 14.45'te başlayacak.
Sınavlar 100 sorudan oluşacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacak.
2024-TUS 2. dönem Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 31 bin 692 aday, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne 31 bin 651 aday katılacak.
2024-STS Tıp Doktorluğu sınavına ise toplam bin 612 aday girecek.
Sınav güvenliğinin sağlanması için bin 25 emniyet mensubu görev yapacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığınca, kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı. Bu yıl yapılan atamalarda ilk kez sıra kaydı alınacak.
Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Numan Gökmen, mayıs ayı şube başkanları toplantısında yaptığı açıklamada mevcut eğitim sisteminin nesilleri ifsat ettiğini belirterek zorunlu eğitimin kaldırılmasını ve ıslaha dayalı yeni bir sistemin inşasını istedi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesi kapsamında öğrenciler, sınıfta öğrendiklerini doğayla iç içe bir ortamda pekiştirerek hem eğlendi hem öğrendi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2025/6) bugün Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da gerçekleştirilecek.