Zamir: İran'a karşı önümüzde zorlu günler bizi bekliyor

Siyonist rejim sözde Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "İran'a karşı uzun bir savaşa hazır olmalıyız, önümüzde zorlu günler bizi bekliyor." dedi.
İran'a karşı uzun soluklu bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Zamir, "Savaş sona ermiş değil. Önemli sonuçlar elde etmiş olsak da, önümüzde zorlu günler bizi bekliyor." açııklamasını yaptı.
Zamir, İran'a karşı 8 gündür yürüttükleri saldırılara ilişkin olarak, "Bir dizi olası gelişme için hazırlık yapıyoruz. Tarihimizin en karmaşık savaşına girişmiş bulunuyoruz." dedi.
İran'ın karadan karaya atılan 2 bin 500 civarında balistik füzeye ve yüksek üretim hızına sahip olduğunu öne süren Zamir, yaklaşık iki yıl içinde 8 bin füzeye sahip olabilecekleri değerlendirmelerinin ardından saldırıyı başlattıklarını savundu.
İran'ın balistik füze üretim faaliyetleri, Orta Doğu'daki vekil güçlerinin varlığı ve nükleer silah üretimi konusunda ilerleme kaydetmesinin kendilerini saldırılar başlatmaya ve önleyici darbe vurmaya zorladığını iddia eden Zamir, geniş çaplı saldırılara uzun yıllardır hazırlandıklarını belirtti.
Siyoinst rejim, 13 Haziran'da İran'ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.
İran'da Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda katledildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin İran’a yönelik saldırıları dokuzuncu gününde de sürerken, rejim savaş uçaklarıyla Kum kentinde sivil bir binayı hedef aldı. İran ise Tel Aviv'e balistik füzeyle operasyon düzenledi.
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, NATO'nun mevcut yapısıyla misyonunu tamamladığını belirterek, "NATO'nun artık var olma nedeni kalmadı. Bir zamanlar dünyanın merkezi Atlantik Okyanusu idi, şimdi bütün dünya." dedi.
Nijer’in batısında bulunan Banibangou kasabasındaki bir ordu üssü, motosikletli 200’den fazla silahlı saldırganın hedefi oldu, en az 34 asker hayatını kaybetti.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İran'daki nükleer tesislere yapılan saldırıların ülkedeki nükleer güvenliğin ani şekilde bozulmasına yol açtığını, nükleer tesislere asla saldırılmaması gerektiğini belirtti.