Yemen'den 2 binden fazla mülteci Cibuti'ye ulaştı
Cibuti Ekonomi ve Maliye Bakanı İlyas Musa Dawaleh, Yemen'deki çatışmalardan kaçan 2 binden fazla kişinin Kızıldeniz'i geçerek Doğu Afrika ülkesi Cibuti'ye ulaştığını duyurdu.
Dawaleh, sosyal medya hesabından, "Şu ana kadar Cibuti'ye 2 bin 84'ten fazla mülteci geldi. Bu sayılarla, insani yardım sağlama konusundaki sarsılmaz kararlılığımıza rağmen, ülkemiz için durum giderek zorlaşıyor." diye yazdı.
Bakan, çatışmalardan kaçan insanların çoğunlukla Obock bölgesinde karaya çıktığını belirtti.
Uluslararası Göç Örgütü'ne göre, Yemen'de askeri operasyonların yoğunlaşması nedeniyle Eylül ayında 82 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
Yemen'deki çatışma 2014 yılında başladı ve 2022'den beri nispeten sakin seyrediyordu. Temmuz 2026 başından itibaren, Suudi destekli hükümet güçleri ile Ensarullah arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli bölgelerinde yoğunlaştı. Geçen hafta Ensarullah bir saldırı başlatarak Yemen'in Kızıldeniz kıyı şeridinin tamamını ve Babulmendeb Boğazı'na bitişik bölgeleri kontrol altına aldı.
Ensarullah ile Suudi Arabistan birlikleri arasındaki çatışmalar da sürüyor.
Uydu görüntüleri daha önce Suudi Arabistan'ın El-Misbah bölgesindeki stratejik Doğu-Batı petrol boru hattı üzerindeki bir pompa istasyonunda ciddi hasar olduğunu kaydetmişti. Boru hattındaki operasyonlar geçici olarak askıya alındı. Riyad'a göre, insansız hava aracı saldırısı Irak topraklarından gerçekleştirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suudi Arabistan'daki önemli bir petrol boru hattının kapatılmasının küresel yakıt kıtlığını daha da kötüleştireceği endişeleriyle petrol fiyatları öğleden sonra yükseldi.
Yemen'deki Ensarullah hareketi, Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki önemli bir askeri hava üssüne onlarca balistik füze ve insansız hava aracı fırlattığını ve bunun da sınır ötesi çatışmada önemli bir tırmanışa işaret ettiğini söyledi.
Yemen'deki Ensarullah hareketinin (Husiler) Kızıldeniz'in güneyindeki Haniş takımadalarını ele geçirdiği bildirildi.