Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden siyonist rejime operasyon ve deniz ablukası açıklaması
Yemen Silahlı Kuvvetleri, siyonist rejimin bölgedeki saldırılarına karşılık işgal altındaki Yafa'da bazı hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca Kızıldeniz'de siyonist rejime ait deniz taşımacılığına "tam abluka" ilan edildiği duyuruldu.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, siyonist rejim ve ABD'nin bölgedeki saldırılarına karşılık olarak yeni bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.
Yapılan açıklamada, işgal altındaki Yafa bölgesinde siyonist rejime ait "hassas hedeflerin" balistik füzelerle vurulduğu ve saldırının isabetli şekilde gerçekleştiği ifade edildi.
Açıklamada, Yemen'in Ensarullah öncülüğünde, Kızıldeniz'de siyonist rejime ait tüm deniz taşımacılığına tam abluka uygulandığı ilan edildi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu kararla birlikte siyonist rejime ait her türlü deniz hareketinin askeri hedef kapsamına alındığını belirtti.
Açıklamada ayrıca, saldırıların "karşılık ilkesi" çerçevesinde artarak süreceği ifade edilirken, bölgedeki gerilimin tırmanmasına paralel olarak operasyonların genişletileceği vurgulandı.
Yemen tarafı, Filistin, Lübnan ve İran'daki gelişmeleri tek bir çatışma hattı olarak gördüklerini belirterek, ABD ve siyonist rejime karşı "direniş ekseni" ile birlikte hareket ettiklerini duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 2 Mart'tan bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 24 kişi artarak 3 bin 637'ye yükseldi.
İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Onuncu Toplantısı'na Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Maka Botchorishvili katıldı.
Ermenistan'da hafta sonu yapılan parlamento seçimlerine dair Rusya’dan dikkat çeken bir tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, seçim sürecinin Batılı aktörlerin etkisi altında geçtiğini öne sürerek, "Erivan, özgür seçimlerin yapılmasına ilişkin demokratik ilke ve süreçleri ihlal etti." açıklamasını yaptı.
AB, Hürmüz Boğazı'nda denizcilik faaliyetlerini aksattıkları gerekçesiyle İran'dan iki kişi ve bir kuruluşa yaptırım uyguladı.