Siyonist işgalcilerden yeni katliam: Şehit cenazesine saldırıda 8 şehit 20 yaralı
Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında bir caminin girişinde bir şehidin cenaze törenine katılanları hedef alan işgal rejimi katliamında en az 8 kişi şehit oldu, en az 20 kişi de yaralandı.
Filistinli sağlık kaynakları ve görgü tanıklarına göre, Cuma öğleden sonra Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında bir cenaze töreni sırasında toplanan yas tutanlara işgalci rejimin düzenlediği hava saldırısında en az 8 şehit oldu, en az 20 kişi yaralandı.
Safa Haber Ajansı, Nuseyrat kampının batısındaki Balata pazarı yakınlarında şehit Tahir Abdulvahid'in cenaze töreni sırasında saldırı düzenlendiğini aktardı.
Nuseyrat'taki El-Avde Hastanesi, "israil işgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının Balata pazar bölgesinde toplanan bir sivil gruba yönelik bombalı saldırısı sonucu 7 şehit ve 22 yaralıyı kabul ettik" açıklamasını yaptı.
Bu katliam, işgal ordusunun bu sabahtan beri Gazze Şeridi'nde ayrı ayrı düzenlediği saldırılarda beş sivili daha katletmesinin ardından yaşandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çin'in güneybatısındaki Çongçing ilinde meydana gelen heyelanda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti, kayıp 34 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ile İran arasında çatışmaların derhal durdurulması çağrısı yaparak, Hürmüz Boğazı'nda seyrüseferin yeniden normalleşmesi gerektiğini belirtti.
Hindistan, Haryana eyaletindeki Jind-Sonipat hattında ilk hidrojen yakıtlı trenini devreye aldı. 89 kilometrelik hatta çalışacak tren, 10 vagonda yaklaşık 2 bin 600 yolcu taşıyabilecek ve saatte 110 kilometre hıza ulaşabilecek.