Rusya: Kiev’de Dinyeper Nehri üzerindeki karayolu-demiryolu köprüsü vuruldu
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Donbas’taki birliklere asker ve lojistik malzeme taşınmasında kullanılan Dinyeper Nehri üzerindeki karayolu-demiryolu köprüsünün vurulduğunu duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun gece boyunca Kiev başta olmak üzere Ukrayna genelindeki askeri hedeflere yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini açıkladı.
Bakanlığın açıklamasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Donbas bölgesindeki birliklerine asker ve lojistik malzeme sevkiyatında kullanılan Dinyeper Nehri üzerindeki karayolu-demiryolu köprüsünün vurulduğu bildirildi.
Odessa ve Kiev bölgelerindeki hedefler de vuruldu
Açıklamada, saldırı düzenlenen diğer noktalar arasında Kiev bölgesindeki Nalivaykovka köyünde bulunan elektrik trafo merkezinin de yer aldığı kaydedildi. Söz konusu tesisin, bölgedeki savunma sanayisi işletmelerine enerji sağladığı ifade edildi.
Odessa bölgesinde ise İzmail Limanı'ndaki, Ukrayna'ya ait silahlı unsurlar için malzeme ve yakıt depolandığı belirtilen üretim-sanayi kompleksi ile Odessa Limanı'na askeri teçhizat ve çift kullanımlı yük taşıyan bir geminin hedef alındığı bildirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıların karşı tarafın eylemlerine karşılık gerçekleştirildiğini belirterek, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin NATO uzmanlarıyla birlikte kullandığı karar alma merkezleri, işletmeler ve depoların hedef alındığını aktardı.
Operasyonlarda taarruz insansız hava araçları (İHA) ile Ukrayna'nın herhangi bir noktasındaki hedefleri vurabildiği belirtilen uzun menzilli hassas silahların kullanıldığı kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yapan bir petrol tankeri, kaynağı henüz belirlenemeyen mühimmatla vuruldu. Tankerde yangın çıkarken mürettebatın tamamının güvende olduğu bildirildi.
ABD yönetimi, Suriye'yi savunma malzemeleri ve hizmetlerinin ihracat ve ithalatına ilişkin lisansların kapsamlı biçimde reddedildiği ülkeler listesinden çıkardı. Yeni düzenlemeyle Suriye'ye yönelik savunma ticareti başvuruları artık vaka bazında değerlendirilecek.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, askeri liderlere hitaben yaptığı konuşmada "Tanrım, beni İslamcılarla savaşmaya gönder." diyerek İslam karşıtı yaklaşımını açıkça ortaya koydu. Dini ifadelerle askeri mücadeleyi birleştiren Hegseth, Pentagon'da doğrudan kendisine bağlı yeni bir dini işler ofisi kurulacağını da duyurdu.