Rus ordusu, Harkiv'de bir köyü ele geçirdi
Rus ordusu, Harkiv bölgesindeki Khripuny köyünün kontrolünü ele geçirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Kuzey" güçler grubunun, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin kuzeydoğudaki Harkiv bölgesindeki kuşatmasını sıkılaştırmaya devam ettiğini bildirdi.
Bakanlık, bu kapsamda aktif taarruz operasyonları sonucunda, Harkiv bölgesindeki Khripuny köyünün kontrol altına alındığını kaydetti.
Bakanlığın açıklamasına göre, Nesternoye, Lukashovo ve Grachovka yerleşim yerlerinin kontrolünü ele geçirmek için çatışmalar sürüyor ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birlikleri "Kharkiv bölgesindeki Varvarovka ve Rublenoe yerleşim yerlerinin çevresinde imha ediliyor."
Açıklamada, "Kharkiv bölgesindeki Nefedovka köyü yakınlarında düşmanın kuşatmadan çıkma girişimlerinden ikisi engellendi" denildi.
Askeri yetkililer, "Dış kontrol bölgesinin genişletilmesi sırasında, Harkiv bölgesindeki Prikolotne köyü için çatışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda meydana gelen tekne kazasında en az 12 kişi hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz günlerde, polisin kapısını kırarak içeri girmesinin ardından Madrid'deki dairesinden sedyeyle taşınarak çıkarılan 87 yaşındaki Maricarmen Abascal'ın tahliyesi, soruna yeniden dikkat çekti ve protestocuları harekete geçirdi.
Nepal'in batısındaki Himlung Himal Dağı'nda meydana gelen çığ nedeniyle dağcı ve destek ekibinden oluşan 10 kişiden haber alınamadığı bildirildi.
Güney Afrika'da minibüs ile kamyonun çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.