Mısır'da kabine değişikliğiyle yeni savunma bakanı atandı
Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kabine değişikliği kapsamında General Esref Salim Zahir yeni savunma bakanı olarak atandı.
Yapılan açıklamaya göre, Mısır Askeri Akademisi komutanı olan Zaher, Temmuz 2024'ten beri bu görevi yürüten General Abdülmecid Sakr'ın yerine geçti.
Parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi, salı günü yapılan olağanüstü genel oturumunda kabine değişikliğini onayladı. Zahr'in atanması o sırada açıklanmadı.
Abdülfettah el-Sisi Çarşamba günü 23 kabine üyesinin yemin törenine katıldı. 2018'de göreve başlayan Muzaffer Madbuli başbakanlık görevine devam etti.
Bakanlar Kurulu değişikliği kapsamında Enformasyondan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Yatırım Bakanlığı kuruldu. Uluslararası işbirliği portföyü Dışişleri Bakanlığı'na eklendi ve bakanlığın adı Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Mısırlı Gurbetçiler Bakanlığı olarak değiştirildi.
Önemli atamalar arasında Hüseyin İsa'nın ekonomi işlerinden sorumlu başbakan yardımcısı, Tümgeneral Salah Süleyman'ın askeri üretimden sorumlu devlet bakanı ve Dünya Bankası'nda kıdemli ekonomist olan Ahmed Rostom'un planlama bakanı olarak atanması yer alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye göre Ukrayna ve Rusya yaz aylarında ateşkes sağlayabilirler ancak bunun gerçekleşmesi için "ABD'nin saldırgan tarafa baskı uygulaması gerekiyor."
ABD Başkanı Donald Trump, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü, Gazze'deki durumu ele aldığını ve İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar ettiğini açıkladı.
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Tahran'ın karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında İran'a, liderliğine, hükümetine ve halkına dayanışma içinde olduğunu belirterek, Tahran'a yönelik herhangi bir saldırının İslam ümmetine karşı bir saldırı olduğunu vurguladı.