Ebu Ubeyde: İran'a her türlü saldırı, İslam ümmetine yönelik bir saldırıdır
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Tahran'ın karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında İran'a, liderliğine, hükümetine ve halkına dayanışma içinde olduğunu belirterek, Tahran'a yönelik herhangi bir saldırının İslam ümmetine karşı bir saldırı olduğunu vurguladı.
Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram kanalından yaptığı yazılı paylaşımda, “İran’a, liderliğine, hükümetine ve halkına olan dayanışmamızı ve halkımızın dayanışmasını ilan ediyoruz." dedi.
"İslam Cumhuriyeti’ne ve kardeş halkına yönelik her türlü saldırıyı, İslam ümmetine yönelik bir saldırı ve direniş gösteren bir İslam devletinin egemenliğine karşı işlenmiş suç teşkil eden bir ihlal olarak görüyoruz.” diyen Ebu Ubeyde, Tahran'a yönelik her türlü saldırının "iç işlerine müdahale etmeyi ve kaba kuvvetle fiili durumlar dayatmayı amaçlayan kabul edilemez bir zorbalık" olduğunu vurguladı.
Ebu Ubeyde, "Haziran 2025'teki Sadık Vaat 3' harekatında siyonist düşmana ders veren İran silahlı kuvvetlerinin ve Devrim Muhafızlarının kararlılığına ve azmine olan güvenimizi ifade ediyoruz ve Allah'ın yardımıyla, doğal ve meşru öz savunma haklarını kullanarak saldırganlara sert darbeler indirebileceklerine inanıyoruz." diye ekledi.
Ebu Ubeyde sözlerini şöyle tamamladı: "İslam Cumhuriyeti'nin bugün karşı karşıya kaldığı tehditlerin ve öncesinde yaşanan saldırı ve kuşatmanın, Filistin halkıyla olan dayanışması ve cesur direnişine verdiği doğrudan ve açık destek nedeniyle, yüce halkından ve direnişçi liderliğinden intikam alma yönünde umutsuz bir girişim olduğunu vurguluyoruz. Bu direniş, Allah'ın izniyle ve ardından milletin özgür halkının desteğiyle, 'Aksa Tufanı' savaşında efsanevi bir metanet sergilemiş, siyonist düşmanın itibarını kırmış ve ilan ettiği tüm hedeflerini boşa çıkarmıştır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye göre Ukrayna ve Rusya yaz aylarında ateşkes sağlayabilirler ancak bunun gerçekleşmesi için "ABD'nin saldırgan tarafa baskı uygulaması gerekiyor."
ABD Başkanı Donald Trump, işgal rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğünü, Gazze'deki durumu ele aldığını ve İran ile müzakerelerin devam etmesi konusunda ısrar ettiğini açıkladı.
Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kabine değişikliği kapsamında General Esref Salim Zahir yeni savunma bakanı olarak atandı.