Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

Mali Askeri Geçiş Konseyi ülkedeki siyasi partilerin yanı sıra benzer kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin askıya alındığını duyurdu.
Partilerin faaliyetlerinin askıya alınması kararı, Konsey Başkanı General Assimi Guetta tarafından imzalanan başkanlık kararnamesiyle alındı.
Açıklamada, siyasi partilerin faaliyetlerinin "kamu düzeninin sağlanması nedeniyle" bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığı belirtildi.
Mali'de siyasi partilerin kapatılması, Nijer'de iktidardaki askeri yönetimin, Yeniden Kuruluş Ulusal Konferansı'nın tavsiyelerine uyarak siyasi partiler ve gruplaşmalarla ilgili yasayı iptal ettiği benzer bir kararla aynı zamana denk geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'den Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini belirtti.
Fransa geçtiğimiz yıl ayaklanmalara sahne olan kolonisi Yeni Kaledonya’ya, "halkın güvenliğini sağlama" gerekçesiyle 2 bin 600 güvenlik kuvveti ile çok sayıda zırhlı araç gönderdi.
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de işgal rejiminin uyguladığı insani yardım malzemelerinin girişine yönelik tam abluka nedeniyle durumun hızla kötüleştiğini, nisandan bu yana 80'den fazla aşevinin malzeme eksikliği nedeniyle kapandığını açıkladı.
Almanya, 2015 tarihli eski bir yasayı kaldırma kararı aldı. İçişleri Bakanlığı, artık kara sınırlarına gelerek iltica talebinde bulunan kişilerin geri çevrileceğini bildirdi.