Kudüs Tugayları: 6 işgalci siyonisti etkisiz hale getirdik
İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Gazze'de çatışmalar sonucu 6 işgalci siyonist askeri öldürdüklerini veya yaraladıklarını duyurdu.
Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna başta İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları olmak üzere diğer direniş örgütlerini de desteği sürüyor.
Kudüs Tugayları, bugün yaptığı açıklamada, Beyt Lahiya'nın batısındaki Takaddum ekseninde makineli tüfekler ve RPG'lerle şiddetli çatışmalara girdiklerini bildirdi.
Açıklamada, mücahitlerin çatışmada 6 işgalci siyonist askeri öldürerek veya yaralayarak etkisiz hale getirdiği kaydedildi.
Kudüs Tugayları ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şeyh Zayed Kuleleri çevresinde toplanan düşman askerleri ve işgal araçlarını da hedef aldı.
Tugaylar, geçtiğimiz akşam saatlerinde de Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Beyt Hanun, Beyt Lahiya, El Saftavi ve Cebeliye Kampı'nın batısındaki ileri bölgelerde çatışmalara girdi ve 7 işgal aracını roket ve fedai eylemlerle hedef aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Zelenskiy, Belarus yönetimine yönelik sert açıklamalarıyla bölgedeki gerilimi yeni bir boyuta taşıdı. Zelenskiy, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’ya bir haftalık süre vererek, Rusya’nın saldırılarında kullanıldığını iddia ettiği bazı ekipmanların kaldırılmasını istedi ve aksi halde Ukrayna’nın doğrudan harekete geçeceğini söyledi.
Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski'ye verilen "Ak Kartal Nişanı"nın geri alınmasına karar verdi. Kiev yönetimi kararı "stratejik hata ve hakaret" olarak nitelendirdi.
İran İslam Cumhuriyeti ile ABD arasındaki müzakerelerde arabuluculuk rolü üstlenen Pakistan İçişleri Bakanı Muhsin Nakvi, temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a gitti.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Lübnan ile siyonist rejim arasında yürütülen dolaylı görüşmelerin beşinci turunun 23–25 Haziran'da Washington'da yapılacağını duyurdu. Görüşmeler, bölgedeki gerilim ve saldırılar sürerken devam ediyor.