Kongo'daki Ebola salgınında vaka sayısı 8 bin 544'e yükseldi
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınında doğrulanmış vaka sayısı 8 bin 544'e yükseldi.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti İletişim ve Medya Bakanlığı Ebola salgınına ilişkin güncel verileri yayımladı.
Buna göre, salgında 8 bin 544 doğrulanmış vaka kaydedildi, 4 bin 114 kişi hayatını kaybetti.
Salgının başından bu yana 2 bin 230 kişi iyileşirken, son 24 saatte 17 kişi iyileşti.
Salgınla mücadele çalışmaları, hastalığın görüldüğü 7 eyaletin 64 bölgesinde sürüyor.
Bir tür kanamalı ateşe yol açan Ebola virüsü, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve KDC'nin Yambuku yerleşimlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı.
KDC'deki salgın, Ebola Nehri yakınında bir köyde başladığı için hastalığa bu nehrin adı verilmişti.
KDC'nin doğusundaki Ituri eyaletinde açıklanan 246 şüpheli vaka ve 65 ölümün ardından 15 Mayıs'ta ülkede salgın ilan edilmişti.
Sağlık yetkililerine göre, "Bundibugyo" Ebola varyantının onaylanmış tedavisi veya aşısı bulunmuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Japonya'nın başkenti Tokyo'da 1886 yılından bu yana kaydedilen en uzun kesintisiz yağış dönemini yaşadı.
Ensarullah'ın kontrolündeki Sana'ya yönelik Suudi rejimi tarafından düzenlenen hava saldırılarında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı bildirildi.
Danimarka'daki Merkezi Nüfus Kayıt Sistemi'ne kayıtlı yaklaşık 8,8 milyon kişiye ait verilerin, yetkisiz kişiler tarafından ele geçirildiği duyuruldu.
Etiyopya Başbakanlığına yeniden Abiy Ahmed getirildi.