KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçiminde oy sayımı başladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verme işlemlerinin sona ermesiyle birlikte sayım süreci başladı.
Oylar, KKTC Yüksek Seçim Kurulu (YSK) denetiminde ve sandık kurullarının gözetiminde titizlikle sayılıyor. Ülke genelinde seçmenler sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar oylarını kullandı.
Seçim kurallarına göre, bir aday oyların salt çoğunluğunu (yüzde 50+1) elde ederse doğrudan cumhurbaşkanı ilan edilecek. Ancak, bu çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday yedi gün içinde yapılacak ikinci tura kalacak.
İkinci turda oyların çoğunu alan aday, KKTC'nin yeni cumhurbaşkanı olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fas'ta son haftalarda düzenlenen protestolarının öncüsü kabul edilen Gen Z 212 hareketi, yaklaşık bir haftalık aranın ardından yeniden sokağa çıkarak, eğitim ve sağlık alanlarında reform ile yolsuzlukla mücadele taleplerini dile getirdi.
İran'ın Kum kentinde, siyonist rejim dış istihbarat servisi Mossad adına casusluk yapan bir kişi idam edildi.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Koordinatörü Hamish Young, Gazze'deki insani durumun felaket boyutuna ulaştığını belirterek "israil'in engellemeleri nedeniyle temel insani malzemelerin bölgeye girişi zorlaştı. 50 yardım TIR'ı, çocuklar için hayati malzemelerle izin bekliyor" dedi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği (AB) Bakanlar Konseyi Toplantısı için geldiği Lüksemburg'da Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile görüştü.