İspanya'dan İtalya'ya misilleme: Sınır kontrolleri başlıyor
İspanya, İtalya'nın geçici sınır kontrollerini kaldırmaması üzerine misilleme kararı aldı. İtalya'dan gelen yolcuların kimlik ve pasaportları 7 Eylül'e kadar kontrol edilecek.
İspanya hükümetinden İtalya'yla yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada, İtalya'nın İspanya'dan gelen yolculara yönelik başlattığı "geçici sınır kontrollerini" kaldırmamasının ardından bu ülkeye yönelik sınır kontrollerinin devreye gireceği bildirildi.
Yürürlüğe girecek söz konusu önlemle birlikte 7 Eylül'e kadar İtalya'dan gelen yolcuların kimlik ve pasaport bilgilerinin kontrol edileceği belirtildi.
İspanya hükümeti, gün içinde İtalya'nın İspanya'dan gelen yolculara yönelik başlattığı geçici sınır kontrollerini kaldırmaması halinde mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde orantılı tedbirler alacağını duyurmuştu.
İtalya'dan verilen yanıtta ise ültimatomun kabul edilmeyeceği ve Sebte'ye yönelik yeni bir göç dalgası beklendiği gerekçesiyle en az 15 Ağustos'a kadar tedbirlerin süreceği kaydedilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı, Ukrayna ve Gürcistan'daki radikallerin Tiflis'i Güney Kafkasya’da kanlı maceralara sürüklemeye çalıştığı uyarısı yaptı.
ABD Senatosu, Donald Trump'ın eski kişisel avukatı Todd Blanche'ın Adalet Bakanı olarak atanmasına 49'a karşı 50 oyla onayladı.
ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine'in, İran ile savaşın daha fazla tırmanmasının yeni riskler oluşturabileceği ve yalnızca hava saldırılarıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın hedeflerine ulaşılmasının zor olduğu gerekçesiyle çatışmadan çıkış yolu aradığı belirtildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi.