İspanya'da kuraklık nedeniyle acil durum ilan edildi

İspanya'nın Katalonya bölgesinde, son yıllarda etkisini artıran kuraklık nedeniyle "acil durum" ilan edildi.
Acil durum kapsamında tarımda kullanılan suyun yüzde 80, endüstriyel su kullanımının ise yüzde 25 kısıtlanacağı; yüzme havuzlarının doldurulmasının yanı sıra bahçe ve parkların sulamasının yasaklanacağı bildirildi.
Katalonya Su Dairesi Direktörü Samuel Reyes, acil durum kapsamında getirilen kısıtlamaların, tarımsal ve endüstriyel su kullanımında uygulanacağını, içme suyunu etkilemeyeceğini belirtti.
Su Dairesinden yapılan açıklamada, Katalonya'daki toplam nüfusu 26 bine ulaşan 24 kasabayı etkileyecek önlemlerin, gelecek hafta yürürlüğe gireceği kaydedildi.
Katalonya, son iki yıldır İspanya'nın büyük bölümünü etkileyen kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerden biri durumunda. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Chicago'da 2023 yılında 6 yaşındaki Filistin kökenli Amerikalı Wadea Al-Fayoume'yi 26 bıçak darbesiyle katleden ve annesini ağır yaralayan 73 yaşındaki Joseph Czuba, 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Siyonist rejim, Şam, Hama, Lazkiye ve Dera dahil olmak üzere Suriye'nin dört bir yanını hedef aldı; 20'den fazla hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların 2025'in en şiddetlisi olduğu açıklandı.
ABD Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı, Ukrayna'ya 310 milyon dolarlık F-16 eğitim ve destek paketinin satışı yapılacağını duyurdu.
Almanya'nın Stuttgart kentinde bir aracın kalabalığın içine dalması sonucu en az 3 kişinin yaralandığı bildirildi.