İşgal ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyindeki hava saldırılarını sürdürüyor
İşgal ordusu, ateşkese ve çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyindeki beldelere yönelik hava saldırılarına devam ediyor.
Lübnan resmi ajansı NNA’nın haberine göre, siyonist işgalcilere ait bir Apache helikopteri, Şevkin-Mifedun yolu üzerinde iş yerlerinin bulunduğu bir binayı 2 kez hedef aldı.
Savaş uçakları ise Haris ile Hadasa beldeleri arasındaki bölge ile Hıyam ve Meys el-Cebel beldelerine hava saldırıları düzenledi.
İşgal ordusu, Bint Cubeyl ilçesine bağlı Beraşit ve Beyt Yahun beldelerinin çevresinde büyük çaplı patlatmalar gerçekleştirdi.
İşgalcilere ait bir Merkava tankı ise Hadasa beldesine 4 top mermisi attı, beldedeki bir merkeze ilerleyen işgal askerleri burada yangın çıkardı.
İşgal ordusu, Lübnan'a 2 Mart'ta yoğun hava saldırıları başlatmış ve ülkenin güneyinde onlarca beldeyi işgal etmişti.
Lübnan hükümeti, saldırılarla birlikte ülkede yerinden edilenlerin sayısının 1 milyonu aştığını açıklamıştı.
Lübnan ile siyonist rejim arasında 17 Nisan'da yürürlüğe giren ateşkes daha sonra birkaç kez uzatılmıştı.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, son açıklamasında, işgalcilerin 2 Mart'tan bu yana ülkeye düzenlediği saldırılarda en az 4 bin 386 kişinin şehit olduğunu belirtti.
Washington'da siyonist rejim ile Lübnan arasında yürütülen doğrudan müzakerelerin 5. turunun ardından 26 Haziran'da çerçeve anlaşması imzalanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin S-400 füze sistemlerinin Türkiye'den "dost bir üçüncü ülkeye" transferini kabul edebileceğini söyledi. Lavrov, şu ana kadar Moskova'ya bu yönde resmi bir başvuru yapılmadığını da belirtti.
Frankfurt'tan Lizbon'a giden Lufthansa uçağı, bir yolcuya ait taşınabilir şarj cihazının alev alması üzerine Fransa'nın Lyon kentine acil iniş yaptı.
İsviçreli seçmenler, ülkeleri için daha kısıtlayıcı bir tarafsızlık politikasını öngören girişimi yüzde 70,2 oyla reddetti.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 25 Ekim’de yapılması planlanan erken parlamento seçimleri öncesinde görevinden istifa ettiğini duyurdu.