İran'da liman patlamasındaki ölü sayısı 70'ten 57'ye güncellendi

İran, liman patlamasında ölenlerin sayısını 57 olarak güncellerken, güvenlik zaafları nedeniyle iki kişiyi de tutukladı.
Yarı resmi Tasnim haber ajansının aktardığına göre, Hürmüzgan eyaletinin Başyargıcı Müjdeba Kahremani, 26 Nisan'da Şehit Recai Limanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili güncel verilere göre 46 cesedin bulunduğunu ve 11 kişinin hâlâ kayıp olduğunu söyledi.
Kahremani, adli incelemelerin ayrı ayrı toplanan bazı vücut parçalarının aynı kişilere ait olduğunu belirlemesinin ardından 70 olarak verilen ilk sayımın 57'ye düşürüldüğünü açıkladı.
Yetkili, kayıpları takip etmek için özel bir çalışma grubu kurulduğunu da sözlerine ekledi.
Devlet televizyonu ise dün ayrıca patlamayla ilgili olarak bir hükümet yetkilisi de dahil olmak üzere iki kişinin tutuklandığını bildirdi.
İran Kızılayı, patlama ve ardından çıkan yangında 1.200'den fazla kişinin yaralandığını ve bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının Pazar günü sona erdiğini bildirdi.
Yetkililer, güvenlik zaaflarının patlamada etkili olduğunu belirtti.
İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde bulunan Şehit Recai Limanı, ülkenin en büyük deniz merkezi olup ülkenin konteyner trafiğinin büyük çoğunluğunu ve toplam ticaretinin yarısından fazlasını gerçekleştiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.