İran'da 3 gün ulusal yas ilan edildi

İran, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikast sonucu şehid olmasının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
İran hükümeti tarafından yayınlanan bildiride, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin başkent Tahran'da kaldığı konuta gerçekleştirilen suikast sonucu 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.
Bildiride, "İran olarak, ulusal milli birlik hükümetinin iş başı yaptığı zamanda, tüm uluslararası ve insani hukuku ayaklar altına alarak İran İslam Cumhuriyeti’nin diplomatik misafirlerine yönelik gerçekleşen bu vahşi saldırı kınıyoruz. Bu saldırı, Siyonist rejimin (İsrail) bir terör örgütü olduğunu ve yeryüzündeki hiçbir noktanın iyileştirilemez bu kanserli tümörden güvende olamayacağını göstermektedir.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan Humus'taki askeri bir yerleşkeye hava saldırısı düzenledi.
Bangladeş'te dang humması nedeniyle son 24 saatte yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 135'e yükseldi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde cinayet ve soygun gibi suçlardan aranan 5 şüpheli, polisle girdikleri çatışmada hayatını kaybetti.
Kolombiya'nın güneybatısında operasyondan dönen 45 askerin, yaklaşık 600 kişilik grup tarafından alıkonulduğu belirtildi.