Hızlı trenle hacı adaylarının yolculuk süresi 2 saat 15 dakikaya düştü
Hacı adaylarının Medine'den Mekke'ye intikalleri pilot uygulama kapsamında hızlı trenle gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 2026 yılı hac organizasyonunda pilot uygulama kapsamında 5 bin hacı adayının Medine'den Mekke'ye intikallerinin hızlı trenle gerçekleştirildiği bildirildi.
Paylaşımda, yaklaşık 7-8 saat süren karayolu yolculuğunun hızlı tren uygulamasıyla 2 saat 15 dakikaya düştüğü belirtildi.
Uygulamanın hacı adaylarına konforlu, güvenli ve daha rahat ulaşım imkanı sunduğu ifade edilen paylaşımda, ilerleyen yıllarda sistemin tüm hacılar için yaygınlaştırılmasının hedeflendiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tayvan’ın ABD’den satın aldığı F-16V Block 70 savaş uçaklarının ilk 2’si, Hawaii’den Amerikan kargo uçaklarıyla taşınarak Taitung’daki Chihhang Hava Üssü’ne teslim edildi.
Etiyopya’nın bir Mısırlı diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etmesinin ardından Kahire yönetimi de Etiyopya Büyükelçiliğinde görevli bir danışman hakkında aynı kararı aldı.
ABD Başkanı Donald Trump, "Avrupa, stokladığı dizel yakıtın büyük bir kısmını serbest bırakmayı az önce kabul etti. Süreç derhal başlayacak." açıklamasını yaptı.
Bosna Hersek'te 1992-1995 Savaşı'nı sona erdiren Dayton Barış Antlaşması'nın ardından yapılacak 10'uncu genel seçimde 3,4 milyondan fazla seçmen 4 Ekim'de sandık başına gidecek.