Hindistan'da tünelde mahsur 41 işçi kurtarılmayı bekliyor

Hindistan'da çöken tünelde mahsur kalan 41 işçi hâlâ kurtarılamadı.
Uttarakhand eyaletinde yol yapım çalışmaları sırasında meydana gelen toprak kayması, 41 işçinin çalıştığı tünelin bir bölümünün çökmesine neden oldu.
İşçiler 12 Kasım'dan bu yana mahsur kaldıkları tünelde kurtarılmayı bekliyor.
Kurtarma çalışmaları, düşen enkazların yanı sıra kritik öneme sahip ağır sondaj makinelerinin tekrar tekrar arızalanması nedeniyle yavaşladı ve hava kuvvetleri iki kez yeni ekipman tedarik etmek zorunda kaldı.
Mühendisler enkazın içinden, mahsur kalan işçilerin geçebileceği genişlikte bir çelik boruyu yatay olarak geçirmeye çalışıyor.
Ancak yetkililer, bir çatlama sesinin "panik durumu" oluşturması nedeniyle bu güzergahtaki sondajın durdurulduğunu açıkladı.
Kurtarma ekiplerinin, mahsur kalan işçilerle telsizlerle iletişim kurduğu ve işçilere dar bir boru aracılığıyla yiyecek, su, oksijen ve ilaç gönderdiği belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Arnavutluk'ta yapılan genel seçimde oy verme işlemi tamamlandı.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye'de ateşkes müzakereleri çağrısına yanıt olarak, "Putin ile perşembe günü Türkiye'de görüşeceğim" ifadelerini kullandı.
İran'dan nükleer programa dair yapılan açıkalamada, "İran, nükleer programını güvence altına almak için diplomatik çabalarını sürdürecek" denildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'da müzakere teklifini derhal kabul etmesi gerektiğini belirtti.