HAMAS Siyasi Büro Üyesi El Rişk: Şartları dayatacak olan direniş olacaktır

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El Rişk, "Gazze teslim olmayacak… Şartları dayatacak olan, sahadaki denklemleri belirleyen direniş olacaktır." ifadelerini vurguladı.
HAMAS yetkilisi El Rişk, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun “tüm rehinelerin serbest bırakılması ve HAMAS’ın teslim olması” yönündeki açıklamasının, sahadaki gerçekleri değil, psikolojik bir yenilgiyi yansıtmak olduğunu kaydetti.
El Rişk, şu değerlendirmede bulundu:
"Düşman liderlerinin askeri operasyonla esirlerini geri alma konusunda tam bir başarısızlık yaşadıklarını itiraf etmelerinin ardından artık açıkça görülmektedir ki, rehinelerin serbest bırakılmasının tek yolu, direnişle ciddi bir anlaşma yapmaktır.
Gazze teslim olmayacak… Şartları dayatacak olan, sahadaki denklemleri belirleyen direniş olacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Donetsk'in Tolstoy köyünü kontrolü altına alan Rusya, Ukrayna'da ilerleyişini sürdürüyor.
Hindistan'da Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağının düşmesi sonucu meydana gelen kazada, 2 pilot hayatını kaybetti.
Gazze’deki Şifa Tıp Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Ebu Selmiye, Gazze’deki hastanelerde yakıtın tamamen tükenmesi nedeniyle sağlık sektörünü bekleyen büyük bir tıbbi felaket konusunda ciddi uyarılarda bulundu.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze Şeridi'ndeki insani durumun hızla kötüleştiği konusunda uyarıda bulundu.