HAMAS esir takasının 2. turunda serbest bırakılacak siyonist esirlerin isimlerini açıkladı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde yarın serbest bırakılacak 4 kadın askerin isimlerini açıkladı.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması çerçevesinde yarın serbest bırakılacak 4 esirin isimlerini açıkladı.
Yapılan açıklamada, serbest bırakılacak esirlerin isimlerinin 20 yaşındaki Karina Ariev, 20 yaşındaki Daniella Gilboa, 20 yaşındaki Naama Levy ve 19 yaşındaki Liri Albag olduğu belirtildi.
Esirlere karşılık serbest bırakılacak Filistinli esirlerin listesinin de siyonist rejim tarafından açıklanması bekleniyor.
Cumartesi öğleden sonra başlaması beklenen takas, geçen Pazar günü ateşkesin ilk gününde üç siyonist kadın ve 90 Filistinli esirin serbest bırakılmasının ardından gerçekleşti.
Esir takası anlaşmasına göre, Gazze'den serbest bırakılan her siyonist asker için 50 Filistinli esirin bırakılması gerekiyor. Böylece esir takasının ikinci turunda 200 Filistinli esirin serbest bırakılacağı öngörülüyor.
Siyonist rejim sözde Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, yarın serbest bırakılacak esirlerin listesinin arabulucular aracılığıyla alındığı doğrulandı.
Açıklamada listeye ilişkin daha sonra bir açıklama yapılacağı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, siyonist rejime ‘E1’ yerleşim planının ilerlemesini derhal durdurma çağrısı yaptı.
ABD Başkanı Donald Trump ile Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Danimarka'nın Tinglev ile Kliplev kasabaları arasında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Pakistan'ın kuzeyinde şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 194 kişi hayatını kaybetti.