Gazze'deki şehit sayısı 13 bin 300'e ulaştı
Gazze'de işgalci siyonist rejimin 7 Ekim'den beri sürdürdüğü bombardımanda en az 5 bin 600'ü çocuk, 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi şehit oldu.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana devam ettirdiği saldırılarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Ofise göre işgalciler şu ana kadar 1.340 katliam yaptı. Katliamlarda halen 4 bin 400 kadın ve çocuk olmak üzere 6 bin 500 kişi, enkaz altında veya yerden yatan cesetlerden dolayı kayıp olarak kayıtlara geçti.
Şehit sayısı 5 bini 600'ü çocuk, 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300'e ulaştı. Şehitler arasında 201 sağlık personeli, 22 sivil savunma ve 60 gazeteci de bulunuyor.
31 bini aşkın kişinin yaralandığı saldırılarda da bunların yüzde 75'inden fazlasını çocuk ve kadınlar oluşturuyor.
Saldırılarda 98 resmi bina yıkılırken hedef alınan 266 okuldan 66 okul hizmet dışı kaldı. 83 cami tamamen, 170 cami kısmen yıkılırken 3 kilise de hedef alındı.
İşgal saldırganlığı sonucunda 25 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı kaldı, 55 ambulans vurularak tahrip edildi.
İşgal bombardımanlarında 43 bin konut tamamen yıkılırken 225 bin binada da kısmi hasar oluştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan’da son haftalarda Müslümanlara yönelik baskılar endişe verici boyutlara ulaştı. Ekim ayı başından bu yana, ülkenin farklı eyaletlerinde binlerce Müslüman alıkonuldu, onlarca bina yıkıldı ve “Ben Peygamberimi Seviyorum” (I Love Muhammad) sloganını taşıyan mahallelerde internet erişimi tamamen kesildi.
UNICEF Sözcüsü James Ingram, ateşkesin ardından Gazze’de hayatın normale dönmediğini belirterek, yüzbinlerce çocuğun hâlâ güvenli su, gıda ve eğitime erişemediğini, yardımların acilen artırılması gerektiğini söyledi.
Gazze İnsan Hakları Merkezi, işgal rejiminin son 12 saatte Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 35’i çocuk 100 Filistinlinin şehit olduğunu belirterek uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.
İşgal rejiminin ateşkesi ihlal ederek Gazze’ye yeniden başlattığı saldırılarda, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere en az 91 Filistinli şehit oldu.