Fransa'da çiftçiler traktörlerle sokağa çıktı
Fransa'nın Akdeniz'deki Korsika Adası'nda yüzlerce çiftçi, tarım sektörüne yönelik hükümet desteklerinin artırılması talebiyle eylem düzenledi.
Korsika'da tarım sektörünün yaşadığı sorunlar nedeniyle çiftçiler, traktörleriyle sokağa çıktı.
Yüksek sıcaklık ve kuraklığın ardından akaryakıt maliyetlerindeki artışla karşı karşıya kalan çiftçiler, hükümetin açıkladığı yardımların ihtiyaçlarını karşılamadığını belirterek kamu binaları önünde toplandı.
Yerel basında yer alan haberlere göre adanın farklı şehirlerinde yüzlerce çiftçi traktörleriyle valilik binalarının önüne geldi.
Eylemciler, tarım sektörünün içinde bulunduğu koşulların iyileştirilmesini ve hükümetin sağladığı sektörel yardımların artırılmasını talep etti.
Fransa'nın bu yaz tarihinin en sıcak ve kurak dönemlerinden birini geçirmesi, Korsika'daki tarımsal üretimi de olumsuz etkiledi.
Çiftçiler, hava koşullarının oluşturduğu baskının yanı sıra üretim maliyetlerindeki artışın da sektörü zorladığını belirtiyor.
Orta Doğu'daki gerilimin enerji arzı üzerindeki etkileriyle akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş de tarım sektörünün maliyetlerini artırdı.
Fransa hükümeti, başta çiftçiler ve balıkçılar olmak üzere bazı kesimler için akaryakıt desteği açıkladı.
Ancak çiftçiler, söz konusu yardımların artan maliyetleri karşılamak için yeterli olmadığını belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM Genel Kurul konuşması sırasında pek çok ülke temsilcisinin kendisini protesto ederek terk ettiği salona hitap etti.
İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı'nın yoğun biçimde kül püskürtmesi hava ulaşımında aksamalara yol açtı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Yıllık Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti.