Gazze’de ateşkes sonrası enkaz altından 280 Filistinlinin naaşı çıkarıldı

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana enkaz altından 280 Filistinlinin naaşının çıkarıldığını, yaklaşık 10 bin kişinin ise hâlâ enkaz altında bulunduğunu açıkladı.
Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana savunma ekiplerinin çok zor koşullar altında 7/24 çalıştığını ve şu ana kadar 280 Filistinlinin naaşını enkaz altından çıkardıklarını bildirdi.
Basal, yaklaşık 10 bin cenazenin hâlâ enkaz altında olduğunu belirterek, uluslararası toplumun bu konuda gerçek bir adım atmamasını eleştirdi. Kurtarma operasyonlarının sürdürülebilmesi için gelişmiş ekipmanlara ve acil insani yardıma ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Basal, gerekli malzeme listesinin tüm uluslararası kuruluşlara iletildiğini kaydetti.
Sözcü Basal, uluslararası toplumun işgalci esirlerin cesetlerine gösterdiği ilgiyi, enkaz altındaki binlerce Filistinlinin acısına göstermediğini ifade ederek, “Yaklaşık 10 bin Filistinlinin naaşları iki yıldır enkaz altında yatıyor ve Kızılhaç’ın müdahalesini bekliyor.” sözleriyle çifte standardı eleştirdi.
Öte yandan Basal, işgal ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Zeytun Mahallesi’nde bir sivil aracı hedef aldığını ve Şaban ailesinden 7’si çocuk, 2’si kadın olmak üzere 11 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu.
Basal, işgal ordusunun “sarı hattı” geçen sivil araçlara uyarı yapmadan ateş açmasının, ateşkes anlaşmasını açıkça ihlal ettiğini belirterek, “Yaşananlar, işgalcilerin hâlâ kana susadığını ve masum sivilleri hedef almaya kararlı olduğunu gösteriyor.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AIR China’ya ait yolcu uçağı, bir yolcunun kabin bagajındaki lityum bataryanın alev alması sonucu Şanghay’a acil iniş yaptı.
İran, Batılı güçlerle yaptığı 10 yıllık nükleer anlaşmanın sona ermesiyle birlikte nükleer programına yönelik kısıtlamalarla artık bağlı olmadığını belirtti.
İngiliz denizcilik güvenliği firması Ambrey, Kamerun bandıralı bir tankerde, Yemen’in Ahwar bölgesinin yaklaşık 60 deniz mili güneyinden geçerken patlama meydana geldiği belirtildi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yarın cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu yapılacak.