DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Suriye'de yaklaşık 16 milyon kişinin acil insani sağlık desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Suriye'deki duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Suriye genelinde yaklaşık 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine ihtiyaç duyuyor." dedi.
Ghebreyesus, BM Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu'nun (CERF) 3 milyon dolarlık katkısı sayesinde DSÖ'nün 500 binden fazla kişiye yönelik sağlık hizmetini genişlettiğini ve temel tıbbi hizmetler sunduğunu ifade etti.
Ghebreyesus, yerinden edilmelerden ağır şekilde etkilenenlere sağlık hizmeti sağladıklarını belirterek, "Ancak çok daha fazlasına ihtiyaç var. Bağışçıları, desteklerini artırmaya çağırıyoruz çünkü insanların hayatları buna bağlı." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin Rusya'ya asker göndermesinin meşru bir adım olduğunu, ABD'nin Rusya’ya karşı yeni bir saldırıya kalkışması durumunda Kuzey Kore’nin askeri gücünü kullanmaktan çekinmeyeceğini belirtti.
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukrayna'da 30 günlük ateşkes önerisine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bunu iyice düşünmeliyiz. Bu yeni bir gelişme" dedi.
Çin ve ABD'den yetkililer, vergi savaşından sonra ilk kez bir araya geldiği açıklandı.