Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yeni hükümet kuruldu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde, 5 aydan fazla bir süre devam eden anlaşmazlığın ardından, 54 bakandan oluşan yeni hükümetin kurulduğu açıklandı.
Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti, yeni bir hükümetin kurulmasını geciktiren istihdam konusundaki iç çatışma nedeniyle uzun süredir çıkmazda bulunuyordu.
Kongo Cumhurbaşkanlığı İletişim Direktörü Eric Nyendo gecikmeyle ilgili olarak "İktidar koalisyonundaki farklı partilerin uzlaşmaya varması zaman aldı" dedi.
Önceki hükümette 57 bakan bulunurken yeni hükümet 54 bakandan oluşuyor.
Savunma Bakanı olarak göreve gelen Guy Kabompo Mudiamvita, ülkenin doğusundaki ciddi güvenlik kriziyle nedeniyle kilit bir pozisyonda bulunuyor.
Doudou Vwamba Likende Maliye Bakanı olarak atanırken, Kizito Bakabumba da Maden Bakanlığı ve Kongo'nun dünya çapında önem taşıyan koltan, bakır ve diğer maden rezervlerinden sorumlu olacak.
Yeni hükümetin belirlenmesi, silahlı kişilerin başkent Kinşasa'da Tshisekedi'nin ofislerinin bulunduğu Ulusal Saray'a girmeden önce bir bakanın evine saldırması ve Kongo ordusunun bir darbe girişimini engellemesinden kısa bir süre sonra gerçekleşti.
Yeni hükümetin kurulması aynı zamanda ordunun Kinşasa'nın Ruanda'yı desteklemekle suçladığı 23 Mart Hareketi (M23 olarak da biliniyor) tarafından ele geçirilen toprakları geri almaya çalıştığı Doğu Kongo'da çatışmaların yeniden başladığı bir döneme rastladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün mecliste yaptığı konuşmada, ülkesinin nükleer silah hedefi olmadığını bir kez daha vurguladı. ABD ve siyonist rejimin İran’a yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi.
Siyonist rejim ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları hız kesmeden sürüyor. Bugün düzenlenen üç ayrı hava saldırısında en az 20 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.
İran’ın bu sabah siyonist rejime karşı başlattığı füze saldırılarında Tel Aviv ve Hayfa başta olmak üzere birçok kent hedef alındı. Saldırılarda 4 kişi öldü, 103 kişi de yaralandı. Hayfa’da yıkılan binalarda enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
İran'ın Tel Aviv'deki "Kiryah" üssünü hedef alan operasyonu, işgalcilerin güvenlik kurumlarını bilinçli olarak sivil alanlara yerleştirdiğini ortaya koydu. Rejim, "direniş sivilleri kalkan yapıyor" yalanına sarılırken, kendi halkını adeta canlı zırh olarak kullanıyor.