Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze'de güçlükle temin edilen ateşkesin muhafazasının kritik önem taşıdığını kaydetti.
Konuya ilişkin İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Kuveyt'i resmi ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.
Açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de güçlükle temin edilen ateşkesin muhafazasının kritik önem taşıdığını, kalıcı barış için iki devletli çözümün şart olduğunu, bu konuda İslam dünyasının her zamanki gibi ortak duruş sergilemesinin önem taşıdığını vurguladı.
Açıklamada, “Cumhurbaşkanımız, ülkemizin Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün muhafazasında kararlı olduğunu, Suriye halkının parlak geleceğinin inşasında kardeş Arap devletlerle birlikte yol almak istediğimizi belirtti.” denildi.
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt arasında yatırım, enerji, ticaret ve savunma sanayii alanlarında mevcut iş birliğinin stratejik önemde olduğunu, geçmişten gelen köklü münasebetlerin daha da geliştirilmesi potansiyelinin bulunduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kassam Tugayları, bu akşam iki siyonist esirin cesedini Kızılhaç'a teslim etti.
İslami direniş hareketi HAMAS, hareketin liderliğinden bir heyetin, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'la yaptığı görüşmede Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasının uygulanmasını ve Şeride insani yardım ulaştırma yollarını ele aldığını bildirdi.
Nijerya'da bir akaryakıt tankerinin patlamasının ardından en az 30 kişi hayatını kaybetti.
Dünya Bankası, yaygın yıkım ve çöken altyapı göz önüne alındığında, Suriye'nin yeniden inşasının maliyetinin yaklaşık 216 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.