Çin’de şiddetli yağışlar nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

Çin’de etkili olan şiddetli yağışlar sebebiyle 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayboldu.
Çin’in güneyindeki Guangdong ve Guangxi eyaletlerinde etkili olan şiddetli yağışlarda 5 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi kayboldu.
Yetkililer, ülkenin güneyinde şiddetli yağış, sel ve afetlerin devam edeceği uyarısı yaptı.
Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, Jiangxi, Zhejiang, Fujian, Guangxi, Guangdong ve kuzeybatıdaki Sincan için yağış uyarısı yaptı.
Çin devlet haber ajansı Xinhua’nın aktardığına göre, Zhejiang, Fujian, Guangdong ve Guangxi’nin bazı bölgeleri için dağlık bölgelerde sel yaşanabileceğine işaret eden sarı uyarı verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan ve Hindistan, askerlerini 30 Mayıs'a kadar barış zamanı pozisyonlarına geri çekme konusunda anlaştı.
Gana'da, hem hayvanlardan hem de insanlardan bulaşan M çiçeği vakası, 4 kişide tespit edildi.
Çin, özel şirket tarafından geliştirilen ilk taşıyıcı roketi CERES-1 ile denizden 4 uyduyu uzaya yolladı.
Fırtına ve dolu yağışının etkili olduğu Pakistan'da, tabelaların devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.