Brezilya'da şiddetli yağışlar can kayıplarına neden oldu

Brezilya'nın güneydoğusunda şiddetli yağışlar en az 11 kişinin ölümüne neden oldu.
Yerel yetkililer, Brezilya'nın güneydoğusunda Pazar günü meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu en az 11 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan dokuzunun sabah saatlerinde Minas Gerais eyaletinin vadi bölgesinde meydana gelen toprak kaymalarında ölenler olduğunu söyledi.
Eyalet itfaiye teşkilatına göre, Ipatinga şehrinde toprak kaymaları dokuz kişinin ölümüne ve bir kişinin kaybolmasına neden oldu.
Şehir, bir saatten kısa bir sürede metrekare başına 80 milimetre yağmur yağmasının ardından hem toprak kayması hem de sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Buna karşılık, yerel yetkililer 180 günlük bir kamu afet durumu ilan etti.
Minas Gerais Valisi Romeu Zema, sosyal medyada yayınladığı video mesajında, felaketi değerlendirmek ve yerinden edilenler için daha güvenli geçici konutlar ayarlamak üzere Ipatinga'ya gideceğini duyurdu.
Bu arada, Santa Catarina'da yoğun yağışlar sonucu iki kişi öldü, bir kişi kayboldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos'tan itibaren yüzde 10-70 oranında ithalat vergisi uygulanacağını duyurdu.
ABD'nin Florida eyaletinde yeni inşa edilen gözaltı merkezine ilk göçmen tutuklular ulaştı.
Çin ve Almanya, diplomasi ve güvenlik konusunda 8. tur stratejik diyalog düzenledi.
Nijerya'nın kuzeyinde silahlı militanların düzenlediği saldırılarda en az 28 kişi hayatını kaybetti.