BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de kış şartlarına rağmen işgal rejiminin insani yardımların girişine yönelik engellemelerinin devam ettiğini bildirdi.
BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, BM ve ortaklarının, Gazze’de savunmasız ailelere yardımları ulaştırmak için çalışmaya devam ettiğini belirtti.
Haq, "Ancak BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA) personelimiz, karşılaştıkları sürekli engeller göz önüne alındığında, ihtiyaçların insani yardım çalışanlarının yanıt verme kapasitesini aşmaya devam ettiği konusunda uyarıyor." açıklamasını yaptı.
Haq, özellikle son günlerdeki şiddetli yağmurlar ve soğuk hava şartlarının bölge genelinde durumu daha da kötüleştirdiğini, yeni doğan bebeklerde hipotermi riskinin arttığını, özel yardım kit dağıtımı ile soğuktan donmalara karşı mücadele verdiklerini bildirdi.
Geçen hafta 3 bin 800 çadır ve 4 bin 600 branda dağıttıklarını belirten Haq, barınma ihtiyaçlarının yanı sıra temel gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan paketleri de ulaştırmayı sürdürdüklerini ifade etti.
Haq, "Ancak Cuma gününden bu yana yeterli miktarda yardım ulaştırma yeteneğimizi etkileyen kısıtlamalar nedeniyle ortaklarımız, bu tür paketler aracılığıyla sağlanan yardımların ölçeğini azaltmak zorunda kaldı." diye belirtti.
Haq, "UNOCHA, insani yardım müdahalesinin ölçeğini hızlandırma yeteneğimize yönelik engellerin devam ettiği konusunda bir kez daha uyarıda bulunuyor. Bu engeller kaldırılmalı ve erişim sürdürülmelidir ki BM ve ortaklarımız ihtiyaç sahibi herkese ulaşabilsin." açıklamasını yaptı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile Ukrayna arasında barışa hiç olmadığı kadar yaklaşıldığını öne sürse de, sahadaki gerçekler ve müzakere başlıklarındaki derin görüş ayrılıkları bu iyimser tabloyu desteklemiyor. Avrupa liderleri ile ABD’li yetkililer arasında yürütülen temasların ardından konuşan Trump’ın açıklamaları, özellikle toprak meselesindeki belirsizlikler nedeniyle soru işaretleri oluşturdu.
ABD, Karayipler'de artan askeri hareketlilik kapsamında Trinidad ve Tobago ile Paraguay'la yeni askeri anlaşmalar imzaladı. Gelişme, Venezuela ile tırmanan gerilimin gölgesinde bölgesel endişeleri artırdı.
Sudan ordusu ile Hızlı Destek Güçleri arasında Kuzey Kordofan'da şiddetli çatışmalar yaşanırken, Birleşmiş Milletler milyonlarca yerinden edilmiş Sudanlı için acil insani yardım çağrısı yaptı.
Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.